søndag 24. juli 2011

Super-issjokolade med Gojibær. Mild og søt sjokoladeplate.

Så var vi tom for sjokolade - igjen... Og har - endelig - falt for fristelsen for å prøve netthandel, fra Kinsarvik.no i Bergen og fra Sana Bona i Oslo. Og ikke forstår jeg det, men Sana Bona klarer altså å få frem pakken på to dager, tvers over landet, mens Kinsarvik bruker minst 5, tydeligvis...
Helt utrolig. :-(    Tror helt klart jeg prøver en annen nettbutikk neste gang, ja!

Problemet besto bare i at i den pakken som ikke er kommet ennå, fra Kinsarvik, ligger det kakaosmøret jeg skulle bruke til å lage sjokolade i dag (eller egentlig i går...)... Hva gjør man da, når nærværende helsekostbutikker ikke har (og en av dem ikke engang vet hva det er...)? Man prøver med det man har, og jeg hadde Cocosa Extra Virgin, kokkusfett på glass, nydelig på smak (kan minne om det usunne Delfiafettet vi lagde Delfiakaker av da vi var små) og veldig sunt med sine mellomlange fettsyrer som ikke forstyrrer Omega 3/Omega 6-balansen.



Stor Super-issjokoladeplate med Gojibær:

Jeg varmet følgende i vannbad:
75 gr Cocosa Extra Virgin
50 gr Raw sjokolade (plate a 100 gr fra Sana Bona)
2 never Gojibær
2 never Sukrinmelis

Da det var smeltet, hadde jeg i mitt nyinnkjøpte Lucuma-pulver, 2 toppede ss, og rørte det godt inn, for å unngå klumper. Det er lurt å smake på blandingen nå, og kjenne etter om den er passe søt. Denne sjokoladeplaten skal være så "mild" at mindre barn liker den, derfor Lucuma-pulveret... ;-)
Så hadde jeg i 2 gode never hampfrø og 2 never chiafrø, og rørte godt.

Jeg rørte lenge i blandingen, mens den kjølte seg litt ned, tilslutt gadd jeg ikke mer, og helte det i et langt flatt fat med litt høye vegger kledd med frysefolie (den alufolien med blått dekke på ene siden. Så satte jeg det i kjøleskapet.

Det går helt fint å sette i frysen også hvis du har travelt, og fatet/formen du bruker tåler frys. Evt. kan du ha det i små konfektformer. Skjær i biter med kniv/pizzahjul når den har stivnet, den vil gå fint an å skjære i. :-)

I og med at den mangler kakaosmør, vil den bli veldig myk, og smelte relativt fort, så den er for "is-konfekt" å regne, og ikke noe å sitte og holde på i hendene. ;-)

oppbevares i kjøl eller frys! :-)

4 kommentarer:

  1. Omg!! Det må jeg få smakke en dag... Kjempe gøy blogg Helena...keep it up, super-woman ;)
    -olga

    SvarSlett
  2. Høres fantastisk ut.. :D Fin blogg du har

    SvarSlett
  3. hei:) så synd med dei muffinsane:( Her er link til innlegget med oppskrifta på mine: http://radioselseng.blogspot.com/2011/06/den-ultimate-bakehelg-prosjekt-2.html
    Håpar det kan vera til hjelp:)
    Sjokoladen din ser fantastisk god ut!

    SvarSlett
  4. Takk for skryt! :-)
    Neste gang jeg skulle lage sjokolade, var kakaosmøret kommet, så da byttet jeg ut en del Cocosa med kakaosmør, funket fint som f... det også! :-) OG så smeltet den liiiiitt saktere... ;-) Falt dessuten for fristelsen til å ha i litt hamp- og chiafrø også, så den ble veldig sunn til slutt! :-)

    SvarSlett