tirsdag 31. januar 2012

Ovnsbakt skrei med lime og ingefær.

Vesla hadde hørt på Rampete Robin på lydbok, og proklamerer med fynd og klem:" faren til Robin lager innbakt laks med lime og ingefær til middag. Kan vi og ha det???"
Måtte svare som Store Steinar i Rampete Robil alltid gjør: "Vet ikke!"

Men om vi ikke kan ha innbakt laks ( jeg trenger nemlig liiiiitt mer tid til eksperimentering for å finne ut om jeg klarer å lage butterdeig uten både butter og hvetemel!), så kan vi i hvertfall ha bakt fisk. Jeg fikk ikke tak i villaks den dagen, men de hadde fersk skrei i fine kokestykker. :-)

Ovnsbakt skrei med lime og ingefær.

Jeg kjøpte to store stykker pr. person, men de var så store at for oss holdt det med et stykke hver når de var ferdig og servert med salat og kokte amandinepoteter til. :-)

Altså:
Riv av et kvadratisk stykke av den bredeste alufolien og legg på disken. Legg to fiskestykker på midten. Legg ca en halv ss AmanPrana Red Palm Oil sammen med fisken. Dryss på salt og pepper. Riv frisk ingefær med fint rivjern og dryss over. Legg til slutt en limeskive over hver fisk.
Pakk pakken godt igjen i toppen, slik at ikke dampen slipper ut, da blir fisken tørr, og svidd i bunnen hvis du glemmer å ta den ut... ;-) Her på bruket tar vi høyde for sånt... :-D
Så er det bare å lage så mange slike pakker du trenger, ut fra hvor stor familien din er...

Steikes midt i ovnen på ca 200 grader, ca 45 min.

Vi serverte denne gangen med bladsalat av ymse slag og kokte amandinepoteter. En annen gang tar vi kanskje noe annet til. Men Vesla var i hvertfall fornøyd med "Ovnsbakt skrei med lime og ingefær:"! :-)

Vi brukte forresten de tiloversblevne fiskestykkene til å lage fiskegrateng neste dag. :-))) Oppskrift på bloggen på den også...

2 kommentarer:

  1. Hei! jeg ser du bruker bare aman prana produkter. Jeg bare lurte på om produktene ikke inneholder melk og gluten? Da lurer jeg på produktene kokos extra virgin og happy delgiht okinawa oljen? Går det an å bruke dem? Klarer ikke å finne informasjon på nettet.
    Hanne.

    SvarSlett
  2. Hei! Vesla mi tåler ikke hverken melkeprotein, laktose, gluten eller hvete. Disse produktene har hun spist av siden mai og blir bare friskere og friskere. :-) Det ER vanskelig å finne info på nettet om Aman Pranas produkter, men Life i Bergen fører dem og de har en kjempefin norsk brosjyre om den (er en elefant utenpå, spør etter den). Det går også an å laste ned "elefantboka" som PDF file fra nettet, Google på Aman Prana... Supernature (nettbutikk, og helsekostbutikk i Oslo) selger dem, og de har faktisk en del info om de produktene fra Aman Prana som de selger. :-) Kan trygt anbefale disse produktene, de smaker godt og de gjør godt. :-)

    SvarSlett