lørdag 28. januar 2012

Gyldne vinterscones. :-)

Da var det på tide med scones igjen, denne gang en ny "vinter-variant" med enda mer sunnhet, og like mye smak som Feriescones'ene mine. Nå for tiden skal vi ikke spise kokkus, så denne oppskriften inneholder ikke det.

Gyldne Vinterscones.

1 dl Teff-mel
1/2 dl bokhvetemel
2 ss fiberhusk
2 ss eggeerstatning
2 ss pofiber
2 ss hampfrø uten skall
2 ss chiafrø
1 ss bakepulver
1/2 -3/4 ts Himalayasalt

2 ss Rød Palmekjerneolje (Aman Prana)
ca 2 dl vann.
-----------------------------

Sett steikeovnen på 200 grader.
Bland alt det tørre godt med hendene i en rørebolle.
Bruk engangshandsker, så slipper du klin og søl! ;-)

Ha i Palmekjerneoljen, gni/smuldre den inn i melblandingen til alt er blandet jevnt inn.
Spe i vann, gradvis til du får en fin litt sånn tannkremaktig konsistens.

Klappes flat til en 1-1 1/2 cm tykk "pizzabunn" på steikeplaten, det anbefales å bruke bakepapir her. Jeg har kjøpt meg et sånt greit silikon-steikeunderlag på Kitchen, funker fint...
Bruk en gaffel og prikk sconesene godt.

Skjæres opp og deles i 8 med pizzahjul når de er steikt, etter ca 20 min.

Vi serverte disse med:
  • leverpostei
  • spekeskinke og ruccola
  • Kviteseid-smør
  • jordbærsyltetøy.
Passet til alt, deilig til frokost, og lekker i matpakken, med sin fine gyldne farge. ;-)

Hadde tenkt å ta bilde, men vips! så var de oppspist... :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar