Gyldne Vinterscones.
1 dl Teff-mel
1/2 dl bokhvetemel
2 ss fiberhusk
2 ss eggeerstatning
2 ss pofiber
2 ss hampfrø uten skall
2 ss chiafrø
1 ss bakepulver
1/2 -3/4 ts Himalayasalt
2 ss Rød Palmekjerneolje (Aman Prana)
ca 2 dl vann.
-----------------------------
Sett steikeovnen på 200 grader.
Bland alt det tørre godt med hendene i en rørebolle.
Bruk engangshandsker, så slipper du klin og søl! ;-)
Ha i Palmekjerneoljen, gni/smuldre den inn i melblandingen til alt er blandet jevnt inn.
Spe i vann, gradvis til du får en fin litt sånn tannkremaktig konsistens.
Klappes flat til en 1-1 1/2 cm tykk "pizzabunn" på steikeplaten, det anbefales å bruke bakepapir her. Jeg har kjøpt meg et sånt greit silikon-steikeunderlag på Kitchen, funker fint...
Bruk en gaffel og prikk sconesene godt.
Skjæres opp og deles i 8 med pizzahjul når de er steikt, etter ca 20 min.
Vi serverte disse med:
- leverpostei
- spekeskinke og ruccola
- Kviteseid-smør
- jordbærsyltetøy.
Hadde tenkt å ta bilde, men vips! så var de oppspist... :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar