søndag 23. oktober 2011

Sunne lapper - yess!!! :.)))

Endelig!!!

Problemet har vært å få lappene til å henge sammen OG heve seg litt, og samtidig være sunne OG gode. Vi kan for tiden ikke bruke glutenfritt bakemel fra noen av produsentene (som jeg har funnet så langt) i særlig høy grad, pga at de inneholder ris og tildels mais. (Vi kan bruke Schaer's Mix B en sjelden gang, men det medfører magesmerter ved høyt inntak.)
Så her kommer oppskriften basert på det vi kan spise pr. i dag. :-)

Jeg har noen veldig greie måleskjeer, kjøpt i sett fra IKEA, derfor denne aktive bruk av 50 og 100 ml mål... ;-)

Sunne pannekake-lapper:

  • 50 ml Teffmel
  • 100 ml bokhvetemel
  • 50 ml Aman Prana kokkusmel
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ss pofiber
  • 1 ss eggeerstatning
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2.1 ts himalayasalt
  •  ca 5 dl vann
Bland alt det tørre veldig godt, dvs pisk ut klumpene fra kokkusmelet mens det er tørt. :-)
Hell vannet i et grop i midten og pisk med visp.
Røren bør stå i en halvtime pga fiberhusken, den utvider seg og sveller.

Jeg fant ut at det var lurt å steike i teflonpanne på forholdsvis svak varme, platen min går fra 0-3, og jeg steiker på litt mer enn 1...

Bruker du Aman Prana Extra Virgin Cocos oil til å steike med (ja, du trenger olje, ellers sitter de fast!!!), blir det veldig sunne lapper til frokost eller lunch. Vi bruker de til alt fra fiskepålegg til spekeskinke, eller med sukrin (sukker) på. Det går an å ha vaniljePULVER i røren (uten å gå på akkord med sunnheten), dersom du har bestemt deg for at du skal bruke de til syltetøy eller sukker/sukrin, men vaniljesmaken går dårlig til salt pålegg... Vil du ha dem enda sunnere, kan du ha i litt hampfrø eller chiafrø, og ha i litt mer vann. ;-)

Disse er med andre ord helt super til skolemat, i det at de ikke blir tørre ila dagen. :-)))

God lunch! ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar