torsdag 20. oktober 2011

Pesto, hjemmelaget og uten ost.

Her om dagen fikk vi lyst på pesto, den lager vi enkelt selv! ;-)

Pesto uten ost



Ingredienser:

· 1/2 bunt basilikum
· 50 gr pinjekjerner
· 2 fedd hvitløk (kommer an på hvor glad du er i hvitløk, jeg brukte mye mindre.. Anbefales å smake til etterhvert.)
· 1 ts gourmet salt i flak (brukte Maldon Havsalt)
· 1 dl olivenolje, økologisk kaldpresset (rapsolje kan også brukes, men test at du liker smaken, noen har en bitter smak og er ikke alltid like gode i dressingene)
Slik gjør du

· Bruk hurtigmikser, blender eller en liten hurtighakker.
· Ha i basilikum, pinjekjerner, salt, hvitløk (kan være lurt å fin kutte med kniv før du har den i blenderen) og litt olje. Kjør til massen er finkuttet og spe så med resten av oljen.
· Smak til med mer salt om nødvendig.
"Sunne tips..."

· Pestoen er fin som erstatning for saus.
· Alternativ: til stekt og kokt fisk – kylling i ovn – scampi – vegetariske retter
· Den er også veldig god til kjøttpålegg på  rundstykker.
· Du kan også bruke pestoen som en dressing, men da bør du tilsette 1 dl rapsolje eller olivenolje.
· Pestoen kan fryses om du ikke bruker alt på en gang. Lurt å bruke isterningbrett… Evt. gjøre alt helt flatt, så man kan knekke av en bit når den er frossen…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar