lørdag 13. august 2011

Lettlagede Ferie-Scones. ;-)


Lettlagede Ferie-Scones

1/2 dl kokkusmel
1/2 dl havremel
1/2 dl bokhvetemel
2 ss fiberhusk
2 ss eggeerstatning
2 ss pofiber
2 ss hampfrø uten skall
2 ss chiafrø
1 ss bakepulver
1/2 - 3/4 ts Himalayasalt
Ca 2 dl vann

Jeg bruker engangs vinylhandsker kjøpt i kartong på apoteket. Hygienisk og greit! ;-) Og da kleber ikke deigen til fingrene under utbakingen!!!

Jeg blander alt det tørre i en liten bolle og bruker handskehånden til å blande alt, også etter å ha hatt i vannet til slutt.

Ovnen på 200 grader.

Klapp ut deigen (som bør ha litt sånn hard tannpasta-lignende konsistens) ut til en liten pizzabunn, prikk den godt med gaffel og del i 8 med pizzahjul.

Steikes i ca 20 min.
Kan godt være pizzahjulet må frem igjen etter steiking, for den "steiker seg" litt sammen igjen, trass i oppdeling. ;-)

Her på bruket benytter vi enhver anledning til å få i oss litt supermat. Både hampfrø, chiafrø, kokkusmel og Himalayasalt er supermat.
Kokkusmel gir en nydelig mild søtsmak, og er veldig god for mage/tarmsystem, fiberrik som den er. Chiafrø bidrar bl.a til å stabilisere blodsukker og man holder seg mett lenger. :-)

I løpet av de få månedene vi har brukt supermat har vi merket et oppsving i energinivået som vi aldri har opplevd før. Koster litt ekstra, det gjør det, men vi orker mer, og vil nok på sikt spare det inn igjen mtp færre legeregninger, sykefravær og større arbeidskapasitet. ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar