tirsdag 22. november 2011

Raw jordbærterte med vaniljekrem og sjokolade.

Dette ble en virkelig sommerkake. :-) Jordbær med fløte/vaniljesaus, mmmm... Hører sommeren til. Nå kan ikke vi spise fløte for tiden, så da har vi brukt hampmelk søtet med vaniljepulver og sukrin på jordbærene. Enkelte på bruket synes det smaker utmerket, mens undertegnede ikke er heeeeelt fornøyd.

Denne helgen var undertegnede på Raw food-kurs med Unge Kokker. Det var to fulle dager med fantastisk mat, vanvittige gourmet-kreasjoner, mye læring, mye moro og mye god prat med interesserte og inspirerte mennesker med felles interesse: å lage GOD, SUNN, VAKKER mat, som BYGGER OPP kroppen, ikke bare egner som dårlig brensel... Jeg kommer selvsagt ikke til å publisere oppskriftene fra kurset, copyright tilhører Unge Kokker. Men at inspirasjonen derfra kommer til å prege endel av oppskriftene mine i fremtiden, det er rimelig sikkert. ;-)

Men altså - jordbærterten...

Først; tertebunn.
  • 4-5 dadler
  • 2 dl paranøtter/cashewnøtter
  • 1/2 ss kanel
  • 1/2 ss kardemomme
Kjør alt godt i foodprocessoren til det begynner å ligne noe du kan greie å trykke ned i en form. Jeg brukte en paiform, synes det er lekkert med de kantene. Hiv i fryseren mens du lager resten...

Vaniljekrem.
  • 1 1/2 dl cashewnøtter (bløtlagt ca en times tid)
  • 1/4 dl kokkusolje Extra virgin (smeltes forsiktig, må IKKE være for varm, da ødelegger du foodprocessoren...)
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts vaniljepulver (IKKE vaniljesukker!)
  • 2-3 ss sukrinmelis (smakes til)
  • 2 ss smeltet (IKKE kokende!!!) kakaosmør
  • Nok vann til å få maskinen til å kjøre rundt, men vær gjerrig...!
Kjøres i foodprocessoren...

Ferdig vaniljekrem la vi rett på tertebunnen. Deretter trykket vi halve jordbær nedi sausen.
Settes i fryseren igjen.

Så laget vi sjokoladesaus til å ringle over:
  • 2 ss råkakao
  • 2 ss kokkusolje Extra Virgin
  • 2-3 toppede ss sukrinmelis
  • 1 ss lucuma.
  • 1 ss kakaosmør
Varmes forsiktig på platen, røres sammen. Kjøles ned litt, hvis du har tid... Ringles over og settes i fryseren for siste stivning 10-15 min.

Voila! :-)))

2 kommentarer:

  1. ah, ser kjempegodt ut! vil lage!:) takk.

    SvarSlett
  2. Så kjekt! :-) Ja, her gikk den ned på høykant... Hvis du tåler agavenektar, vil jeg anbefale å prøve det i stedet for sukrinmelis og vann, tror det blir lettere å få god konsistens på cashewkremen da... ;-)

    SvarSlett